opony letnie - co myślicie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• xtremesystems
    odpowiedział(a)
    na 2 nokianach linach tesciowi jajka wyszly. trzecia lekko przytarl z boku i pekla

Zostaw komentarz:

• leszekmw
    odpowiedział(a)
    Bo problemy zdarzają się z letnimi. zimówka jest dobrą opona o niezłych parametrach.

Zostaw komentarz:

• Hubee
    odpowiedział(a)
    To ja chyba mam szczescie, bo mam zimowe D4 15 i 18 cali. Na piewszych mam 15k km od jesieni, na drugich 6k km od jesieni. I nic.

Zostaw komentarz:

• xtremesystems
    odpowiedział(a)
    a co sie dzieje z nokianami?

Zostaw komentarz:

• leszekmw
    odpowiedział(a)
    miej nadzieje ze Ci nie powybijają.
    ja przestałem handlować nokianem , za dużo problemów...

Zostaw komentarz:

• SeBuŚ
    odpowiedział(a)
    Od może miesiąca mam Nokian iLine 205/55 R16 91 H i widzę bardzo duża różnice( wcześniej barum) nastała błoga cisza...

Opony super..

Zostaw komentarz:

• golden2912
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez andrzej1962
    Conti CPC5 FR założone. Po GY hydragrip nie wiedziałem, że można mieć tak cicho w samochodzie. Już chciałem wysiadać i patrzeć, czy silnik chodzi Zobaczymy co dalej
    tez mam takie kapcie (conti) i naprawde swietnie na wodzie daja rade ;]

Zostaw komentarz:

• beaviso
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez matrix_pl
    Po pierwszym deszczu wiem że to był doby pomysł specjalnie wjechałem w głęboką wodę przy większej prędkości nawet nie poczułem że koła mają uślizg lub zwiększony opór
    Hmmm, w moim przekonaniu, być może błędnym, zwiększony opór opon po wjechaniu w kałużę jest zjawiskiem pożądanym i świadczącym o skuteczności opony. Stawia opór = wypiera wodę = nie ma aquaplaningu.

M.

Zostaw komentarz:

• crom.de
    odpowiedział(a)
    leszekmw, tutaj http://m.meteovista.pl/Europa/Niemcy...sgaden/4096925 ;-) właśnie zaczęło... eot.

Zostaw komentarz:

• Hubee
    odpowiedział(a)
    No wlasnie ja chcialem S1 Evo 2, lub Nokian zLine, ale gumiarz goraco polecal Yoko. Podobno sie Yoko poprawilo. Evo 2 na niemieckim forum maja tendencje do zabkowania. Komu tu wierzyc? :evil: Mam zrobiona swieza geometrie. Zobaczymy. A moj przod i tak nie przejedzie wiecej jak dwa sezony. :diabelski_usmiech

Zostaw komentarz:

• leszekmw
    odpowiedział(a)
    Hubee, ja teraz zakłdałem klientom hankooki w 19 i 20.
    yoko bym się bał za względu na ząbkowanie kiedyś miały z tym problemy. ale teraz coraz mniej opon ząbkuje , choć klientce nokiany prawie nowe z accordzie wywaliło..

Zostaw komentarz:

• Hubee
    odpowiedział(a)
    crom.de mieszka w nieco innym regionie. U mnie rowniez moze popadac. Ale ja nadal mam zimowki.

Co do tematu to kupilem 235/35/19 Yokohama Advan Sport V105. Zobaczymy.

Zostaw komentarz:

• leszekmw
    odpowiedział(a)
    crom.de, gdzie :?:

Zostaw komentarz:

• crom.de
    odpowiedział(a)
    Ja jestem mocno zadowolony z trakcji Dunlop Sport Maxxx RT nie są głośne, dobrze trzymają a jak im za zimno to dają znać żeby nie naginać :szeroki_usmiech tak od 5* mocno dają po uszach. W poniedziałek ma być śnieg :roll: jakoś może się uda

Zostaw komentarz:

• leszekmw
    odpowiedział(a)
    conti to nie są najcichsze opony...

Zamieszczone przez adaś
    A ja niedawno kupiłem Falkeny ZE 914 rozmiar 225/45/17. Uzywki z końca 2013 i 7mm bieżnika. Ktoś miał z nimi do czynienia?
    jeżeli jeszcze nie sa powybijane to ok . załóż , jak Ci nie poząbkują to pojeździsz ...

Zostaw komentarz:

• chrzanek
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez andrzej1962
    Conti CPC5 FR założone. Po GY hydragrip nie wiedziałem, że można mieć tak cicho w samochodzie. Już chciałem wysiadać i patrzeć, czy silnik chodzi Zobaczymy co dalej
    Ja również jestem nimi pozytywnie zaskoczony.Cicho,komfortowo choć na początku miałem wrażenie że ciut miękko.

Zostaw komentarz:

• andrzej1962
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• adaś
    odpowiedział(a)
    A ja niedawno kupiłem Falkeny ZE 914 rozmiar 225/45/17. Uzywki z końca 2013 i 7mm bieżnika. Ktoś miał z nimi do czynienia? Jeszcze ich nie zamontowałem, więc sam nie jestem w stanie nic powiedzieć. Parametry podane przez producenta mają dobre i opinie w necie są niby OK, ale nigdy nie wiadomo kto je pisał

Zostaw komentarz:

• prezes73
    odpowiedział(a)
    andrzej1962, jeszcze są RT MAXXy, tez polecam, rant jest, trakcja na nich, komfort

Zostaw komentarz:

• andrzej1962
    odpowiedział(a)
    Jedyna "wada" jaką mają to brak rantu ochraniającego felgę, dlatego zmusiły mnie do Conti a już chciałem je brać.

Zostaw komentarz:

• k-pax
    odpowiedział(a)
    Witam.
    W pełni potwierdzam opinię Voit i micumi na temat blueresponse. U mnie również założone na 3 sezon i nie dostrzegam jakiegoś istotnego zużycia . Opony komfortowe i ciche do w miarę spokojnej jazdy.
    Pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• micumi
    odpowiedział(a)
    popieram opinie odnośnie trwałości i reszty Voit o tych dunlopach. Sam użytkuje drugi sezon, ten rok będzie trzeci. Opony zrobily troche ponad 30tys i zużycie minimalne

Zostaw komentarz:

• Voit
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez borowy
    (...)
    Dużo osób poleca Dunlopy Bluresponse ale nie jestem do nich w pełni przekonany (podobno szybko znikają a do tego ponoć zbytnio nie lubią szybkiej jazdy) (...)
    ...Nie znikają. Po dwóch sezonach opony wyglądają jak nowe
    Bieżnik znika, jeśli składa się z wielu płytkich nacięć.
    Wtedy po dwóch sezonach opona wygląda zupełnie inaczej niż nowa.
    Przerabiałem to w oponach Goodyear EfficientGrip. Tam bieżnik "znikał" w oczach.
    Dunlopy Blueresponse to pożeracze kilometrów.
    Wiele można o nich powiedzieć, ale nie to ze znika z nich bieżnik.
    A czy opona lubi szybka jazdę? Nie wiem, nie jeżdżę szybko.
    Sądzę, że nie, bo jest bardzo miękka, cicha i komfortowa.
    Do jazdy bardzo dynamicznej z pewnością znajdziesz inne, lepsze opony.
    Jeśli lubisz jeździć ostro, to nie polecam.

Zostaw komentarz:

• b-bar01
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez borowy
    w rozmiarze 195/65/R15
    Proszę o ewentualnie jakieś inne propozycje
    np. Yokohama Blue Earth AE01 albo AE50

Sam jeżdżę na poprzednim modelu A.drive AA01 już 7 sezon, bieżnik wolno się ściera, opona trzyma właściwości pomimo wieku,
    czego nie można było powiedzieć o Continentalach i Uniroyalach, które w trzecim sezonie robiły się plastikowe.

Zostaw komentarz:

• andrzej1962
    odpowiedział(a)
    po całkowicie nieudanych GY hydragip wziąłem Conti CPC5 o etykiecie UE CA2. Pojeżdże zobaczymy

Zostaw komentarz:

Pracuję...